Marijgje Wijers

'Voor mij zijn mijn collega’s een belangrijke ‘fun-factor’. Ik haal voldoening uit het gevoel dat we samen onze schouders eronder zetten en een verschil maken. En dat we veel plezier met elkaar hebben terwijl we dat doen.'

 

Wat houdt je werk in?


Als projectleider Bodem begeleid ik een zestal projecten die zich richten op het verbeteren van nutriëntenbenutting, waterhuishouding en weerbaarheid via een verbetering in bodemkwaliteit.  

Er is veel belangstelling voor. Ik ben er van overtuigd dat de bodem en alle processen die daar bij horen,  één van de sleutels is die de landbouw verder gaat helpen. Voor mij geldt, ik werk op deze manier mee aan de uitdagingen die de landbouwsector voor zich heeft.  

 

Naam

Marijgje Wijers

 

 

Functie

Projectleider Bodem

 

 

Sinds

Februari 2018

Waar ben je op het moment vooral mee bezig? 


We hebben wat personele wisselingen in het BodemUP-team waar ik druk mee ben. En ik moet verschillende rapportages afmaken deze maand.  

Waarom werk je met
plezier bij ZLTO?

 

Voor mij zijn mijn collega’s een belangrijke ‘fun-factor’. Ik haal voldoening uit het gevoel dat we samen onze schouders eronder zetten en een verschil maken. En dat we veel plezier met elkaar hebben terwijl we dat doen. Er is een goede balans tussen luchtigheid, persoonlijke aandacht en hard werken.

Wat biedt ZLTO jou?

 

Naast veel fijne collega’s, een boeiend werkgebied, ruimte en verantwoordelijkheid, biedt ZLTO een prima werkomgeving, het mooiste kantoor van Nederland, en goede facilitaire ondersteuning, zoals bijvoorbeeld het personeelsrestaurant, snelle ICT-oplossingen en goede koffie

Hoe is het contact met collega’s? 

 

Pre-corona haalde ik daar veel plezier uit het contact met collega’s. Nu mis ik het ontspannen contact met collega’s wel! 

Op welk behaald resultaat ben je trots? 


Ik ben trots op het BodemUP-team dat er nu staat. Ieder afzonderlijk heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en als team staan we als een huis. Dit betrokken en nieuwsgierige team weet bij 550 ondernemers waarde toe te voegen als bodemadviseur. Dat is een prestatie van formaat waar ik ook echt van mee genieten kan.  

Welke ondernemer/ lid inspireert jou en waarom? 


Ik word blij van ondernemers die kritisch zijn op wat we doen en leveren en vervolgens mee denken in hoe het beter zou kunnen. Deze kritische geluiden houden ons scherp, geven verbinding en levert duidelijkheid op.  Soms betekent dit ook dat het helder wordt dat we aan die verwachting niet kunnen voldoen, maar het feit dat je met elkaar in gesprek bent betekent dat je het samen doet.

Welke ontwikkeling in de agrarische sector zie jij als kansrijk? 


Eén van de vele kansrijke ontwikkelingen die ik zie is dat laag salderende percelen worden ingezet om organische stof ten behoeve van bodemverbetering te produceren dat op de hoog salderende percelen kan worden ingezet.